x
Tina in Tomas
Detox program na Šrilanki
"Dolgo sva imela željo, da bi odšla na malo drugačne počitnice, zaradi vsega stresa v službi, življenju na sploh in tako je letos padla odločitev, da greva na ajurvedski oddih na Šrilanko. Z Nejo smo se dobili na prijetnem klepetu in se pogovorili o nekaj različnih centrih in tako sva se odločila, da je najboljša izbira za naju Plantation Villa. Imela sva idejo o tem, kako bo potekal ta oddih, ampak nisva si pa nikakor predstavljala, da bova v tako kratkem času, dosegla tako veliko pozitivnih sprememb! Spočila sva duha in telo, po ajurvedi z jogo pa se počutiva razstrupljeno, razmigano in prenovljeno! Res nama je bilo super in zdaj razumeva, kaj pomeni ZEN občutek, ki ga še dolgo nosiš s seboj! Plantation Villa je bila točno taka, kot je opisano na ZEN ZONE strani in kot nama je razložila Neja. Najbolj pa nama je všeč to, da je del najinega prispevka šel v dobrodelne namene in da Villa Plantation vlaga v lokalno vas in lokalne prebivalce. Res je srčen projekt in to se čuti na vsakem koraku, ko si tam! Hvala Neja za vse dobre nasvete in za tvojo prijaznost, vsakič ko smo bili na vezi! ZEN ZONE oddihe, ki jih ponujajo pa priporočava vsakomur, ki hoče doživet nekaj res res posebnega."

 

 
Sabina 
Wellness & Antistres program na Šrilanki
"Pred nekaj meseci sem se po zelo stresnem letu končno odločila vzeti nekaj časa samo zase. Da ga bom preživela na potovanju, je bila logična odločitev. Po letih avanturističnih potovanj sem tokrat želela nekaj novega in drugačnega. Dvotedenski antistresni program v ajurvedskem resortu na Šrilanki, ki ga ponuja Zen Zone, je pritegnil mojo pozornost. Pred potovanjem sem sicer imela pomislek, da me bodo vsakodnevne masaže in ostala razvajanja hitro zdolgočasila in da bom že čez nekaj dni hotela dalje z Lonely Planetom v roki. To, kar sem izkusila, pa je bilo neopisljivo... Dva tedna božanskega programa… Dan se je začel z jogo (to je bil moj prvi kontakt s to vadbo), nadaljeval z okusnimi ajurvedskimi obroki na obali oceana (ja, tudi zdravo je lahko okusno:) in s tremi urami in pol različnih masaž, namakanj v zeliščnih kopelih, prečiščevalnih inhalacij, pitja eliksirjev, meditacije, vse v zelo prijetni družbi osebja. Popoldne sem se sprehajala po dolgih peščenih plažah in obiskovala bližnje vasi in mesta. Vsa čutila so ta dva tedna maksimalno uživala! Če bi mi prej nekdo rekel, da lahko svoje telo spravim v tako sproščeno stanje, mu ne bi verjela. Ponovno sem vzpostavila kontakt s seboj in začutila notranji mir, ki mi je tako manjkal v mojem stresnem življenju. Domov sem se vrnila bolj srečna, sproščena, polna pozitivne energije, nekateri so mi rekli, da celo mlajša! Zen Zone potovanje je sigurno nekaj, kar priporočam vsem, ne glede na to, na kakšen način potovanja ste navajeni. Če želite vložiti v sebe, v svoje zdravje in se osvoboditi stresa, je to potovanje, ki ga iščete. Upam, da si bom naslednje leto lahko zopet privoščila tak odklop. Indija bo najbrž moja naslednja destinacija, da preizkusim še tamkajšnjo ajurvedo." 

 

Teja
Zdravilni Spa na Baliju
"Prihod na Bali je bil naravnost fantastičen! Tam se ti odpre nov svet. Bagus Jati holistični resort je res kraj za umiritev tela in duha. Čas čisto preveč hitro mineva. Osebje je izredno prijazno in ustrežjivo. Brbončice sem si razvajala s slastno organsko hrano. Zelena barva rastlinja me je čisto prevzela. Uživala sem v vonjavah in raznovrstnotju barv in oblik cvetov. Dan se je začel z jutranjo jogo, nadaljeval z raznovrstnim zajtrkom, vodno aerobiko, dnevnimi masažami in zaključil s sproščujočo meditacijo. Počitnice v Bagus Jatiju privoščim vsakomur. Domov sem pripotovala z željo, da se čim prej vrnem nazaj."

 

Pika
Zen Zone Joga retreat v Toskani
"Za Zen Zone sem se začela zanimati zaradi njihove ponudbe oddiha v mirnem naravnem okolju in kakovostni namestitvi z možnostjo športno-sprostivenih aktivnosti. Udeležila sem se Joga retreat-a v Toskani in bila sem navdušena nad lokacijo in namestitvijo ter nad podudbo aktivnosti. Vsakodnevni tečaj joge je bil primeren za začetnike (kot sem jaz) kot tudi za bolj izkušene. Poleg joge pa so bile v ponudbi vsak dan tudi druge aktivnosti (aerobika, pohod po čudovotih toskanskih hribčkih, obisk lokalne vinarne s pokušino vina, fitnes in bazen). Poudarek tečaja kot tudi izbranega resorta je na aktivni sprostitvi, odklopu od vsakdana z jogo ali športom in na ponudbi zdrave, vendar zelo okusne lokalne hrane (vodji resorta z veseljem delita recepte!). Še dolgo mi bo ostala v spominu jutranja joga v tako prijetnem okolju s pogledom na toskanske nasade oljk in vinske trte ter prisrčne vasice, kjer so se mi skrbi rablinile v rahli sapici iz morja kot tudi popoldanski sprehodi po okoliških hribčkih, ki smo ga zaključili s kozarcem izvrstnega toskanskega vina. Pravi oddih za dušo!"

 

Anja
Joga & Ajurveda program na Baliju
"S prijateljico sva se odločili, da začneva najino tri tedensko dopustovanje na Baliju z enotedenskim Zen Zone razvajanjem v Bagus Jati resortu. Za to destinacijo sva se odločili, ker sva si želeli popoln odklop in počitek. Dobili sva točno to in še več. Nobene gneče, tišina, mir, privatni bungalovčki, nobenega prometa, krasen bazen in čudovita zelena okolica. Osebje je izjemno prijazno, hrana, ki je večinoma pridelana na njihovem organskem vrtu, je božanska, tretmaji in spa so božanski. Letos sem prvič potovala z agencijo in ne v lastni režiji. Nad Zen Zone organizacijo sem navdušena. Hvala Zen Zonu za odlično organizacijo in za vse napotke, ki ste jih delili z nama. Super je bilo in definitivno kmalu ponovim, če ne na Bali pa z veseljem kam drugam."

 

Petra
Joga & Ajurveda program na Baliju
"V začetku meseca februarja, ko je deževna sezona v polnem zagonu, sem se odpravila na Bali. Prvi del potovanja sem preživela v prečudovitem delu Balija obdanim z riževimi terasami imemovanem Tegallalang, kjer se nahaja Bagus Jati Resort. Tam se življenje spremeni v popolnost. Jutranji obiski joge v bungalovu na robu tropskega gozda, Ajurvedski tretmaji, odlična hrana, spoznavanje z balijsko vero in kulturo, sprehodi po tropskem gozdu je samamu potovanju dodalo še poseben čar. Resort na eni strani ponuja veliko možnosti za aktivnejše preživljanje dopusta in na drugi strani popoln mir in tišino. Takšen odklop bi priporočila vsem ljubiteljem nadstandardnih nastanitev, izjemno okusno pripravljene zdrave hrane ter ljudem, ki si želijo ultimativno vzdušje in okolje za sprostitev, osvežitev in motivacijo za zdravo življenje."

 

Mateja
Wellness & Antistres program na Šrilanki
"Dnevna doza tretmajev od masaž, kopeli, savn, inhalacij, čiščenja, do raznih zeliščnih zvarkov, odlične hrane, joge in meditacije, predvsem pa mir in popolna brezskrbnost. Mislim, da zdaj vem, kaj je ZEN, zagotovo pa si ga bom kmalu spet privoščila."
Back to Top