x

Zen Zone sva ustvarili sestri Neja in Lara Garvas, navdušeni popotnici, nekdanji profesionalni športnici in izkušeni turistični vodnici z novinarskim zaledjem. Veseli sva, da sva odraščali v družini tako nemirnega in radovednega duha, da nama je za celo življenje podkurilo popotniško iskro pod nogami. Kamorkoli sva šli, vedno sva verjeli, da je lahko vsaka dežela najlepša, da je čudenje nad neznanim užitek in da mora srce ostati odprto. Ljubezen do sveta naju je odpeljala dlje, kot sva si upali sanjati. 

Vsaka na svojem koncu sveta sva se preveč pogrešali in se začeli zavedati, da je doma morda najlepše. Če le ne traja predolgo! Preizkusili sva vse potovalne stile - od puščavskih trekingov pod ekvatorjem, potapljaških počitnic na Filipinih in bivakiranja v brazilski džungli do snemanja dokumentarnih filmov na Zahodni Papui in zenovskih oddihov med bujnimi vrtovi Indije.

Dokler bova potovali, bova mladi, sva si rekli. Po toliko popotniških kilometrih verjameva, da je najboljši recept za ohranjanje zdravja - ne le mladosti - prav redno potovanje. Zlahka bi kjerkoli zagovarjali tezo, da ena dobra pot na leto prežene zdravnika. Preizkušeno!

Ko sva odkrili ajurvedske resorte, sva našli svoj Zen Zone. To je kraj, ki ga skriva v sebi vsak od nas. Ni se ga vedno enostavno zavedati, tega kraja zdravega notranjega ognja, sonca in miru. Toda mojstri vzhodnjaške filozofije so kot ustvarjeni zato, da nam pri tem pomagajo. Naju so napeljali na misel, da odpreva butično in zdravilno potovalno agencijo. Dobrodošli  v vašem Zen Zonu!

 

Neja je v Indiji, mehko svilnati in ostro začinjeni deželi, preživela več kot dve leti. Spoznala je kolesje bollywoodske produkcije, se naučila vzhodnjaških pogajanj in dognala mnoge ajurvedske skrivnosti.

 

Lara se je med študijsko izmenjavo skoraj zaposlila na televiziji v Riu de Janeiru, a je bila tamkajšna birokracija premalo zenovska. V Evropi je kot fotografinja najbolj posvojila Portugalsko in Islandijo.

 

 

Back to Top